Hero

Welke Pikachu Pokémon kaarten en evoluties zijn er?

×
Ga terug naar het overzicht

De elektrische muis Pikachu is al vanaf het begin van Pokémon een grote hit, zowel in de series, films, games, fan collecties en natuurlijk op Pokémon kaarten. In dit artikel geven we je een korte Pikachu introductie, gevolgd door een overzicht van alle Pikachu kaarten die je kunt verzamelen. Welke zijn het meeste waard en hoe zit het met de evolutiekaarten zoals Pichu en Raichu? Lees mee en ontdek alles over Pikachu Pokémon kaarten!

Pikachu: dé Pokémon mascotte

Wie aan Pokémon denkt, denkt aan Pikachu. De stoere, vrolijke Pokémon is al vanaf het begin het maatje van trainer Ash Ketchum in de Pokémon-televisieserie. Sinds de release van de serie in 1997 is Pikachu nog steeds niet geëvolueerd en kennen we de gele muis nog steeds als dé mascotte voor Pokémon.

Pikachu is een Japanse naam. ‘Pika’ betekent volt/schok en ’chu’ is de vertaling voor piepen/het geluid van een muis. Bijzonder aan deze naam is dat het een van de weinige is die in verschillende talen dezelfde naam behoudt.

Welke Pikachu Pokémon kaarten zijn er?

Pikachu is een van de Pokémon kaarten waarvan de meeste varianten zijn uitgebracht. Er bestaan namelijk bijna 200 verschillende Pikachu kaarten! Variaties zijn te vinden in generatie, uitstraling van de afbeelding, aanvallen (soort en kracht) en zeldzaamheid. Ook zijn ze uitgebracht in verschillende talen, als combinatiekaarten met meerdere Pokémon of als speciale kaart voor een event.

Bekijk de volledige lijst van alle Pikachu kaarten in onze Pokédex. Wij noemen je een aantal van de bekendste, opvallendste, duurste en mooiste kaarten.

Eerste editie Pikachu

In de Pikachu eerste editie Pokémon kaart zien we de gele muis in het bos. Hij lijkt daar wat steviger en minder atletisch dan op de kaarten die op deze eerste generatie Pikachu zijn gevolgd. Voor de Pokémon Trading Card Game overigens geen hele sterke kaart, maar voor verzamelaars een geweldige classic die niet mag ontbreken in de collectie!

Pikachu generatie 2 tot en met 8

Er zijn 89 Pokémon kaarten series, verdeeld over 8 generaties. In iedere generatie komt Pikachu weer terug. We zien een sterke verschuiving van ‘platte’ afbeeldingen naar ‘diepte’ afbeeldingen, waarbij het lijkt alsof de afbeelding in 3D is.

Holografische Pikachu kaart

Pikachu wordt voornamelijk op normale Pokémon kaarten gedrukt, maar er zijn er wel een aantal die te verkrijgen zijn in (reverse) holographic. De kans dat je deze toevallig tegenkomt bij het kopen van een pakje is bijzonder klein en vooral in eerdere generaties zien we evolutie Raichu shinen als het gaat om een holografische Pokémon kaart.

Shiny Pikachu kaart

Pikachu mag ook in de shiny collectie niet ontbreken. Heb je een shiny Pikachu Pokémon kaart in handen, dan staat dit vermeld op de kaart.

Tag Team Pikachu en Zekrom kaart

Niet zeldzaam, maar wel een bijzondere uitstraling, dat is de Tag Team kaart van Pikachu en Zekrom. Een mooi item voor collectors, maar ook ideaal om te gebruiken tijdens de Trading Card Game. Deze twee Pokémon kunnen namelijk samen extra sterk aanvallen.

Pikachu Detective kaart

De Detective Pikachu kaart verdient extra aandacht. De kaart is ontworpen naar aanleiding van de film Detective Pikachu en is herkenbaar aan een Pikachu met bruin petje en vergrootglas. Daarnaast is het een van de weinige Pikachu versies waarbij de huid herkenbaar is als harige vacht. Er zijn meerdere varianten op de kaart, waaronder ook een holografische Detective Pikachu kaart.

Pikachu Family kaart

Kun je geen genoeg krijgen van Pikachu, dan is de Pikachu Family Pokémon kaart wat voor jou. Ook deze komt in meerdere varianten, een grote blije groep elektrische muizen. Het zijn goede keuzes voor de Trading Card Game, omdat bij sommige van deze Family Pokémon kaarten de HP oploopt tot 200. Aanvallen kunnen de Pokémon van je tegenstander zelfs in één keer uitschakelen.

Pikachu Birthday kaart

Een hele unieke kaart is de Pikachu Birthday kaart. Hierop kan de jarige zijn of haar naam schrijven. Zet je deze kaart op je verjaardag in tijdens de game, dan krijg je 50 extra attack points.

Naast de Birthday Pikachu met taart zijn er overigens nog diverse andere kaarten waarop je Pikachu met een attribuut vindt, zoals Surfing Pikachu (surfboard) en Flying Pikachu (ballonnen).

Pikachu Illustrator kaart

Deze bijzondere Pikachu kaart hebben we al eerder genoemd in ons artikel over de meest zeldzame Pokémon kaarten. Dit plaatje werd uitgereikt aan de winnaars van een Japanse tekenwedstrijd. Naar verwachting bestaan er nog 39 exemplaren, waarvan er 12 in goede conditie gespot zijn.

Waarde Pikachu Pokémon kaarten

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er zoveel verschillende Pokémon kaarten met de elektrische muis, dat je je kunt voorstellen dat de ene veel meer waard is dan de andere. De Pikachu kaarten waarde loopt dus erg uiteen, van enkele tientjes tot duizenden euro’s!

Vaak geldt dat hoe kleiner de omloop en/of oplage is, hoe meer de kaarten waard zijn. Uiteindelijk is het een kwestie van vraag en aanbod. Een richtlijn:

  • De Pikachu kaarten die te koop zijn of gevonden worden in Pokémon packages en boxes, zijn standaard tussen de €10 en €100 waard.
  • De Pikachu eerste editie kaart kan je een mooi bedrag tot €500 opleveren. Check de wangen van de Pokémon. Rode wangen (in plaats van gele) zijn meer waard.
  • De Pikachu Illustrator kaart behoort tot de zeldzaamste Pokémon kaarten ter wereld en werd in 2019 voor ruim €175.000 op een veiling verkocht!
  • Andere dure Pikachu kaarten zijn: ‘Pikachu on the Ball’ en ‘Special Delivery Pikachu’. Beide ontworpen voor events, met een richtprijs van rond de €2000.

Zelf je Pikachu kaarten verkopen? Bij ons krijg je een eerlijke prijs voor je kaarten, dus neem contact met ons op als je wilt verkopen.

Ik wil verkopen

Pikachu evolutiekaarten

Hoewel onze gele vriend van Ash in de series niet evolueert in Raichu, vind je deze oranje muis wel op de kaarten. Net als de later geïntroduceerde Pichu, de pre-evolutie van Pikachu. En wist je dat Raichu eigenlijk ook nog een evolutie gepland had staan?! We vertellen je over de evolutiekaarten van Pikachu!

Pichu Pokémon kaarten

De babyvorm van Pikachu is Pichu. In de games (vanaf generatie 2) kun je deze schattige voorganger broeden vanuit een ei. De Pokémon evolueert wanneer de friendship-beoordeling hoog genoeg is. Pichu is verkrijgbaar in verschillende (normale en holografische) versies, waaronder de populaire Pichu GX Pokémon kaart.

Raichu Pokémon kaarten

De Raichu Pokémon kaart uit de eerste generatie staat bij velen in het geheugen gegrift. De stoere oranje muis is te zien op een holografische achtergrond, met aanvallen als Agility en Thunder. De net iets anders uitziende Alolan Raichu werd later geïntroduceerd. Pokémon kaarten van Raichu zijn een must voor de liefhebbers van elektrische soorten.

Gorochu Pokémon kaarten

Gorochu, wie is dat?! De Pokémon Raichu had van origine een evolutie op de planning staan! De gevaarlijk uitziende Gorochu met grote hoektanden en hoorns. De beelden zijn bekend gemaakt, maar ondertussen is de evolutie niet in de series en games verschenen (omwille van evenwicht in het spel, aldus de makers). Dat maakt het overigens niet minder leuk om deze evolutie wel als kaart te bemachtigen. De Gorochu Pokémon kaart is verkrijgbaar in het Engels en in het Japans.

Pikachu Pokémon kaarten kopen

Haal je een Pokémon kaarten pack, dan moet je maar net geluk hebben dat je een Pikachu (of evolutie) tegenkomt. Wil je Pikachu kaarten kopen, dan kun je specifiek op zoek gaan naar losse kaarten(sets). Let op met vervalsingen, in ons artikel over losse Pokémon kaarten kopen vind je een aantal goede aankooptips.

Tevens kun je kijken naar specifieke pakketdeals met Pikachu Pokémon plaatjes. Zo heb je bijvoorbeeld Detective Pikachu Booster Packs of gecombineerde Eevee-Pikachu GX Special Collection Boxes.

Een extra tip om Pikachu kaarten te bemachtigen is het in de gaten houden van events en acties. McDonalds had bijvoorbeeld ooit een stunt met het weggeven van Pikachu kaarten en soms hebben fanstores of kaartenwebwinkels een actie met het gratis weggeven van onder andere Pikachu kaarten.

Pokémon kaarten van Pikachu verkopen

Heb je nog Pikachu kaarten liggen of wil je andere Pokémon kaarten verkopen, bijvoorbeeld om te investeren in een nieuwe Pikachu kaart? Dan ben je hier op PokemonKaartenVerkopen.nl aan het juiste adres. We geven je een eerlijke prijs voor je kaarten.

Ik wil verkopen

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Wat is de waarde van Pokémon kaarten uit 1995?

Als echte fan weet je waarschijnlijk wel dat Pokémon kaarten uit 1995 een hoge waarde hebben. De waarde bepalen van Pokémon kaarten is best lastig. Er zijn meerdere factoren die… Bekijk dit bericht

Pokémon Crown Zenith: alles wat je moet weten over de nieuwe set.

Pokémon Crown Zenith: de laatste Sword & Shield set De nieuwste Sword & Shield set: Crown Zenith is op 20 januari 2023 gelanceerd door Pokémon TCG. Dit is de laatste… Bekijk dit bericht

Pokémon Celebrations: 10 meest waardevolle kaarten

Met Pokémon Celebrations viert Pokémon het 25 jaar bestaan van de franchise. Deze Pokémon Celebrations set bevat (hoe toepasselijk) 25 kaarten. Dit is weinig in vergelijking met andere sets. Hierdoor… Bekijk dit bericht

Hoe werkt PSA Pokémon kaart graden?

PSA Pokémon kaart graden is iets wat je waarschijnlijk vaak hoort als je bezig bent met handelen in Pokémon kaarten. Maar misschien weet je niet zeker wat een PSA grading… Bekijk dit bericht

Alles wat je wilt weten over McDonalds Pokémon kaarten

Als echte Pokémon liefhebber, heb je vast wel eens gehoord van McDonalds Pokémon kaarten. Ter ere van het recente 25e jubileum van Pokémon waren deze klassiekers weer teruggekomen in de… Bekijk dit bericht

Japanse Pokémon kaarten: waar koop je ze?

Zelfs als je geen Japans kunt lezen, kun je gefascineerd raken door Japanse Pokémon kaarten. Japanse Pokémon kaarten verschillen van de Engelse op een aantal verrassende manieren. Ook kan de… Bekijk dit bericht

Grote Pokémon kaart: alles wat je wilt weten

Een grote Pokémon kaart lijkt eigenlijk in alles op een normale kaart. Maar dan een stuk groter. En groter is altijd beter, toch? Spoiler alert: een Pokémon grote kaart is… Bekijk dit bericht

Gouden Pokémon kaarten

Gouden Pokémon kaarten, ook wel Metal Pokemon cards, zijn de nieuwste trend op het gebied van Pokémon kaarten. Vooral de vergulde kaarten zijn erg populair. Of het nu de klassieke… Bekijk dit bericht

Alle Pokémon Booster Boxen op een rij

Een Pokémon Booster Box is de ultieme aankoop voor iedere Pokémon kaarten verzamelaar. In zo’n glorieuze box zitten namelijk maar liefst 36(!) booster packs. Dat betekent 360 Pokémon kaarten in… Bekijk dit bericht

Alles wat je wilt weten over Shiny Pokémon kaarten: wat zijn het en hoe trek je ze?

Shiny Pokémon kaarten. Voor sommigen gewoon mooi om naar te kijken, voor anderen een levensgrote obsessie. Het valt niet te ontkennen dat shiny Pokémon kaarten ongekend populair zijn bij zowel… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart

Pokedex