Hero

Hoe bouw je een sterk Pokémon kaarten deck?

×
Ga terug naar het overzicht

Bij de Pokémon Trading Card Game speel je standaard met een deck van 60 kaarten, waarin je Pokémon kaarten, trainerkaarten en energiekaarten combineert. Wat zijn de Pokémon card deck rules en hoe stel je een sterk deck samen?

In dit artikel lees je richtlijnen en tips, zodat je zelf een sterk Pokémon kaarten deck bouwt dat jou rechtstreeks naar de overwinning leidt!

Algemene regels Pokémon kaarten deck

Tegenwoordig kun je complete Pokémon kaarten decks kopen, maar hé, het is toch eigenlijk veel leuker om ze zelf samen te stellen? Zo kies je uit je favoriete Pokémon kaarten. Houd je bij het samenstellen van je deck aan de volgende regels:

  • Een Pokémon kaarten deck bestaat uit 60 kaarten.
  • Je combineert Pokémon-, trainer en energy kaarten.
  • Iedere kaart mag maximaal 4 keer in het spel voorkomen, met uitzondering van de energiekaarten. Hierbij wordt gekeken naar de naam van de kaart. Pikachu kaarten met verschillende aanvallen vallen onder dezelfde kaart. Raichu, Raichu GX en Alolan Raichu worden als drie verschillende kaarten gezien.

Pokémon kaarten deck maken

Dan nu, hoe deel je een Pokémon kaarten deck slim in? Hieronder geven we je een aantal tips, maar eerst vertellen we je welke aantallen per type kaart je het beste als richtlijn aan kunt houden.

  • Energiekaarten: 15 tot 19 stuks
  • Trainerkaarten: 13 tot 20 stuks
  • Pokémon kaarten: het deel dat overblijft

Bij het samenstellen van je deck is het belangrijk dat je de kaarten verstandig met elkaar combineert. Welke energiekaarten passen bij welke aanvallen en hoe kunnen de trainerkaarten zorgen voor extra effecten? Stem dit alles zo goed mogelijk af op jouw tactiek.

Sterke Pokémon kaarten kiezen

Je wint het spel wanneer je alle Pokémon van je tegenstander hebt uitgeschakeld, of wanneer je alle prijskaarten hebt gepakt. Het is dus belangrijk om Pokémon kaarten met sterke aanvallen te kiezen. De kracht van de attacks zie je onder de afbeelding staan.

Kijk ook naar het aantal hit points (HP – rechtsboven). Hoe hoger dit aantal, hoe moeilijker het is om de Pokémon uit te schakelen.

Zet indien mogelijk evolutiekaarten in. Deze hebben meer kracht nodig om aan te vallen, maar de aanvallen zijn een stuk sterker en de HP gaat omhoog.

Prijskaarten afhankelijk van type Pokémon kaart

Wil je extra sterke Pokémon kaarten inzetten? Dan kun je bijvoorbeeld een GX-Pokémon kaart aan je deck toevoegen. Hiermee kun je eenmalig per spel een Z-move kunt doen. Ook kun je Tag Team kaarten inzetten. Hierop staan minimaal twee Pokémon van hetzelfde type, die samen extra sterk aanvallen tijdens het spel.

Let op, hier zit ook weer een risico aan. Verlies je een GX-Pokémon kaart, dan mag je tegenstander 2 prijzenkaarten pakken. Bij een Tag Team kaart zijn dat zelfs 3 prijskaarten. Met een standaard Pokémon kaart is dat maar 1 prijskaart.

Kortom, speciale Pokémon kaarten zoals GX en Tag Team kaarten kunnen je sneller naar de overwinning helpen, maar vergroten aan de andere kant het risico op verlies. Aan jou de keuze of je enkele van deze kaarten toevoegt aan je deck.

Energiekaarten matchen met aanvallen

Zorg dat de energiekaarten in je deck matchen met de aanvallen van je Pokémon. Hierbij kun je het beste voor één of twee energietypes kiezen, want zo is de kant groter dat je een match in handen krijgt.

Optioneel kun je Alolan Pokémon kaarten toevoegen aan je deck. Er zijn een aantal kaarten die ‘lege’ energiesymbolen hebben. Dat betekent dat je er mee mag aanvallen zonder dat er een energiekaart aan gekoppeld is.

Inzetten van trainerkaarten

Trainerkaarten zijn erg belangrijk in het spel en zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de winst. Zo kun je bijvoorbeeld HP teruggeven met een Potion, nieuwe kaarten pakken of kaarten verwisselen. Snuffel eens door je eigen collectie trainerkaarten om te kijken welke het beste kunnen bijdragen aan je succes.  

Pokémon kaarten deck testen

Heb je je deck samengesteld? Dan kun je zelf een aantal testen uitvoeren om te checken of je steeds een ‘eerste goede hand’ krijgt. Is dit niet het geval, dan moet je wijzigingen doorvoeren. Daarna kun je aan de slag met de Pokémon Card Trading Game. Je merkt nu vanzelf of je deck een goede samenstelling heeft, en waar zwakheden zitten. Deze kun je later nog aanpassen, totdat je het perfecte deck creëert.

Pokémon kaarten verkopen

Heb je Pokémon kaarten die je niet wilt gebruiken voor je deck? Overweeg dan om ze te verkopen. Bij ons krijg je een eerlijke prijs voor je Pokémon kaarten.

Ik wil verkopen

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Shining Fates Pokémon kaarten

Pokémon Shining Fates (TCG) is een uitbreiding van de Sword & Shield Series. De expansion bevat Pokémon V, Pokémon VMAX en Shiny Pokémon kaarten. Eind 2020 werd deze collectie in… Bekijk dit bericht

Pikachu Pokémon kaarten en evoluties: welke zijn er?

De elektrische muis Pikachu is al vanaf het begin van Pokémon een grote hit, zowel in de series, films, games, fan collecties en natuurlijk op Pokémon kaarten. In dit artikel… Bekijk dit bericht

Hoe bouw je een sterk Pokémon kaarten deck?

Bij de Pokémon Trading Card Game speel je standaard met een deck van 60 kaarten, waarin je Pokémon kaarten, trainerkaarten en energiekaarten combineert. Wat zijn de Pokémon card deck rules… Bekijk dit bericht

Tips voor het netjes bewaren van je Pokémon kaarten

Je hebt nieuwe Pokémon kaarten gekocht. Ze zien er nog strak uit, en dat wil je natuurlijk zo houden! In dit artikel leggen we je daarom een aantal mogelijkheden voor… Bekijk dit bericht

Welke Pokémon energy kaarten zijn er?

Speel je met Pokémon kaarten, dan zijn energiekaarten een must! Hierbij match je het juiste type energiekaart bij de attack van een Pokémon om aan te vallen. In totaal zijn… Bekijk dit bericht

Wat zijn Tag Team Pokémon kaarten?

Meerdere Pokémon op één Pokémon kaart? Die vind je op Tag Team kaarten! Deze bevatten twee of drie Pokémon van minimaal één hetzelfde type, zoals Pikachu & Zekrom en Gengar… Bekijk dit bericht

Oude Pokémon kaarten verkopen? 3 redenen waarom je het moet doen!

Ah, Pokémon kaarten. Wie verzamelde ze vroeger niet? Eind jaren ’90 steeg de Pokémon trend de pan uit en iedereen, maar dan ook iedereen, was met Pokémon kaarten in de… Bekijk dit bericht

Losse Pokémon kaarten kopen: waar moet je op letten?

Het kopen van losse Pokémon kaarten kan handig zijn als je op zoek bent naar een specifieke Pokémon kaart. Bijvoorbeeld omdat deze goed is in het spel of om je… Bekijk dit bericht

Pokémon kaarten waarde taxeren bij PokemonKaartenVerkopen.nl

Heb jij oude Pokémon kaarten die je graag wilt verkopen? Slim, want die kunnen nog aardig wat geld waard zijn. Helaas is het vaak erg lastig om zelf te bepalen… Bekijk dit bericht

Wat is de beste Pokémon kaart ter wereld?

Als je al een tijdje het Pokémon kaartspel speelt, zal je gemerkt hebben dat de ene Pokémon kaart nu eenmaal beter is dan de andere. Je hebt je vast wel… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart