Hero

Dit zijn de 11 meest zeldzame Charizard kaarten

×
Ga terug naar het overzicht

Charizard, ik kies jou!

Vraag een gemiddelde Pokémon liefhebber naar zijn favoriete kaart en 9 van de 10 keer is dat Charizard. Niet zo gek, want laten we eerlijk zijn: deze vuur Pokémon is ook pittig cool. Charizard Pokémon kaarten zijn vaak sterk in het spel. Maar, misschien nog wel belangrijker, ze behoren ook tot de duurste Pokémon kaarten.

Ben jij je oude Pokémon kaarten collectie ingedoken en zat er een Charizard kaart tussen? Eerst even een vreugdedansje, maar daarna vraag je je natuurlijk af: hoeveel is een Charizard kaart waard? Tja, de waarde bepalen van een Pokémon kaart is een complexe zaak. Er komen veel factoren bij kijken. Het belangrijkste is de zeldzaamheid van de kaart. Hoe zeldzamer, hoe meer geld je ervoor krijgt.

Je zal het niet geloven, maar er bestaan maar liefst 44 verschillende soorten Charizard kaarten uitgebracht! De ene is natuurlijk zeldzamer (en dus waardevoller) dan de andere. Speciaal voor jou hebben wij een handig overzichtje gemaakt met de 11 meest zeldzame Charizard kaarten.

Gotta catch ‘em all!

11. 1st Edition Team Rocket Holographic Dark Charizard 2000

Deze 1e editie Dark Charizard is echt een iconische kaart. Met deze kaart, uit de geliefde Team Rocket set, zagen we voor het eerst de duistere kant van Charizard. Deze Pokémonkaart is vooral geliefd vanwege z’n schitterende artwork.

Aangezien Team Rocket bekend staat als één van de beste vintage Pokémon sets zal Dark Charizard altijd een zeer waardevolle en populaire kaart blijven.

Prijs (PSA 10): €7.000

10. Evolution Holografische Charizard 2016

Prijs (PSA 10): €10.000

9. Reverse Holografische Legendary Collection Charizard 2002

Dit is een kaart waar je van moet houden. Sommige Pokémon fans vinden de vuurwerk sparkles op de achtergrond wat heftig, maar als je het ons vraagt is dit een awesome kaart! Deze reverse holographic Charizard uit de 2002 Legendary Collection is populair vanwege z’n iconische Charizard afbeelding.

Maar daarnaast is ‘ie ook nog eens super zeldzaam. Vooral de exemplaren met een PSA van 10. Hier bestaan er momenteel maar 75 van! Het is namelijk extra moeilijk om deze kaart in perfecte staat te bewaren. Op het grote holografische vlak ontstaan makkelijk krasjes.

Prijs (PSA 10): €15.000

8. Dragon Frontiers Holografisch Shiny Charizard 2006

Deze Dragon Frontiers Holografisch Shiny Charizard is één van de meer mysterieuze Charizard kaarten. Het design is echt uniek en anders dan we gewend zijn van de voorgaande Charizard Pokémonkaarten. Met z’n gouden sterren is dit een bijzonder zeldzame en populaire editie.

Er werd tijdens de uitgave van deze kaart maar één kaart met een gouden ster uitgebracht in elke twee boxen. Daarom zijn ze zo zeldzaam. Er zijn dan ook maar 87 PSA 10 exemplaren van de Dragon Frontiers Holografisch Shiny Charizard ter wereld. Een goede investering dus, aangezien het om een zeer zeldzame kaart gaat.

Prijs (PSA 10): €20.000

7. Skyridge Holografische Charizard 2003

Ja, ja, hier hebben we een extreem unieke en gewilde kaart te pakken. Deze ‘Crystal Charizard’ uit de Skyridge set is erg anders dan z’n voorgangers vanwege de kleur, het design en de artwork. Charizard is hier getekend in een cartoonachtige stijl en springt bijna van de kaart af. En dat allemaal op een indrukwekkende crystal holografische achtergrond.

De befaamde Skyridge set kwam uit in 2003, ruim vier jaar na de eerste Pokémon golf, en was één van de laatste uitgaves was van The Wizards Of The Coast. Hierdoor zijn Pokémonkaarten uit deze set zeldzaam om te vinden in PSA 10 conditie en kan deze Skyridge Holografische Charizard tot wel €25.000 opleveren!

Prijs (PSA 10): €25.000

6. Unlimited Base Set Charizard 1999

Hoor je de combinatie “Charizard” en “Base Set”, dan weet je dat je goud in handen hebt! Iedere Charizard variant van de Base Set is waardevol, dus deze Unlimited Base Set Charizard hoort natuurlijk ook thuis in dit overzicht.

Deze Charizard Pokémon kaart wordt ook wel gezien als de vaakst beoordeelde kaart ooit. Bij de Unlimited Base Set Charizard gaat het niet alleen om de zeldzaamheid en de PSA, maar ook om de pure nostalgie. Wie wilde deze kaart niet hebben eind jaren ’90?

Prijs (PSA 10): €30.000

5. Holografische Legendary Collection Charizard 2002

Prijs (PSA 10): €38.000

De Holografische Legendary Collection Charizard is een extreem waardevolle en zeldzame kaart met een indrukwekkend holografisch effect over de hele kaart, behalve natuurlijk het Charizard plaatje. Geen eerste editie, aangezien hij uit 2002 komt en niet uit 1999, maar alsnog mag je erg blij zijn als je de Charizard Pokémon kaart tegenkomt in je verzameling.

4. Shiny Charizard 1st Edition 2002

Hier hebben we een belangrijke Charizard Pokémonkaart uit de Neo Destiny Set. In deze set werden de ‘shiny’ paralellen uitgebracht van de gebruikelijke kaarten en dit is die van Charizard. Hier zien we dan ook een ongebruikelijke en unieke afbeelding van Charizard die we niet gewend zijn uit eerdere uitgaves.

Als je de kaart schuin houdt, zal je zien dat de kleuren van Charizard’s silhouet enigszins veranderen in het licht. Dit is een zeer geliefde Pokémon kaart uit één van de eerdere sets. Hoewel de shiny Charizard natuurlijk erg mooi is, is hij ook extra gevoelig voor krasjes. Een kaart als deze in PSA 10 conditie is daarom nog zeldzamer.

Prijs (PSA 10): €40.000

3. EX Firered Leafgreen Charizard EX 2004

Ben je fan van Charizard, dan wil je deze bijzondere Pokémonkaart sowieso hebben! Deze EX kaart glinstert van alle kanten. Eromheen zie je een coole, zilverkleurige glitterrand. Daarnaast is hij ook nog eens erg zeldzaam en komt dit exemplaar niet vaak voor in een PSA 10 conditie. Dat komt ook door het grote holografische oppervlakte, dat gevoelig is voor krasjes.

Prijs (PSA 10): €45.000

2. Unlimited Base Set Shadowless Charizard 1999

Zoals je misschien wel weet, werd er na de 1e edition en voor de unlimited Base Set Shadowless Pokémonkaarten gedrukt. Ze zijn misschien niet zo zeldzaam en waardevol als 1st Edition kaarten, maar omdat ze maar voor hele korte tijd zijn gedrukt, zijn deze schaduwloze Pokémonkaarten alsnog erg gewild.

Op dit moment bestaan er slechts 54 Shadowless Charizard kaarten in PSA 10 conditie in vergelijking met 120 1st Edition Charizard kaarten in dezelfde conditie. Zoals je wel kunt verwachten zijn de Shadowless Charizard Pokémonkaarten dan ook bijzonder waardevol en een goede investering op dit moment voor elke verzamelaar!

Prijs (PSA 10): €50.000

1. 1st Edition Holographic Base Set Charizard 1999

En daar is ‘ie dan: de heilige graal der Pokémonkaarten. De 1st Edition Base Set Charizard. Beter dan dit wordt het niet, jongens en meisjes! Dit is de Pokémon kaart die voor evenveel geld wordt verkocht als een appartement. Zelfs vijf jaar geleden kon je hem al voor 10.000 dollar verkopen. Dat valt echter in het niet bij wat er vandaag de dag voor betaald wordt.

Fans worden bij deze kaart vooral erg blij van het iconische design van Charizard. Met deze kaart in je handen, voelt het net alsof je weer op het schoolplein bent. Het is de ultieme nostalgische Charizard Pokémon kaart voor diegenen die het geluk hebben om ‘m in de collectie te hebben.

Prijs (PSA 10): €250.000

Jouw zeldzame Charizard kaart verkopen?

En? Heb jij één van deze mega zeldzame Charizard kaarten? Dan heb je geluk, want hij kan zomaar eens veel geld waard zijn. Als je benieuwd bent naar de waarde van je Pokémon kaart, neem dan contact met ons op voor het verkopen van jouw zeldzame Charizard kaart!

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Wat is de waarde van Pokémon kaarten uit 1995?

Als echte fan weet je waarschijnlijk wel dat Pokémon kaarten uit 1995 een hoge waarde hebben. De waarde bepalen van Pokémon kaarten is best lastig. Er zijn meerdere factoren die… Bekijk dit bericht

Pokémon Crown Zenith: alles wat je moet weten over de nieuwe set.

Pokémon Crown Zenith: de laatste Sword & Shield set De nieuwste Sword & Shield set: Crown Zenith is op 20 januari 2023 gelanceerd door Pokémon TCG. Dit is de laatste… Bekijk dit bericht

Pokémon Celebrations: 10 meest waardevolle kaarten

Met Pokémon Celebrations viert Pokémon het 25 jaar bestaan van de franchise. Deze Pokémon Celebrations set bevat (hoe toepasselijk) 25 kaarten. Dit is weinig in vergelijking met andere sets. Hierdoor… Bekijk dit bericht

Hoe werkt PSA Pokémon kaart graden?

PSA Pokémon kaart graden is iets wat je waarschijnlijk vaak hoort als je bezig bent met handelen in Pokémon kaarten. Maar misschien weet je niet zeker wat een PSA grading… Bekijk dit bericht

Alles wat je wilt weten over McDonalds Pokémon kaarten

Als echte Pokémon liefhebber, heb je vast wel eens gehoord van McDonalds Pokémon kaarten. Ter ere van het recente 25e jubileum van Pokémon waren deze klassiekers weer teruggekomen in de… Bekijk dit bericht

Japanse Pokémon kaarten: waar koop je ze?

Zelfs als je geen Japans kunt lezen, kun je gefascineerd raken door Japanse Pokémon kaarten. Japanse Pokémon kaarten verschillen van de Engelse op een aantal verrassende manieren. Ook kan de… Bekijk dit bericht

Grote Pokémon kaart: alles wat je wilt weten

Een grote Pokémon kaart lijkt eigenlijk in alles op een normale kaart. Maar dan een stuk groter. En groter is altijd beter, toch? Spoiler alert: een Pokémon grote kaart is… Bekijk dit bericht

Gouden Pokémon kaarten

Gouden Pokémon kaarten, ook wel Metal Pokemon cards, zijn de nieuwste trend op het gebied van Pokémon kaarten. Vooral de vergulde kaarten zijn erg populair. Of het nu de klassieke… Bekijk dit bericht

Alle Pokémon Booster Boxen op een rij

Een Pokémon Booster Box is de ultieme aankoop voor iedere Pokémon kaarten verzamelaar. In zo’n glorieuze box zitten namelijk maar liefst 36(!) booster packs. Dat betekent 360 Pokémon kaarten in… Bekijk dit bericht

Alles wat je wilt weten over Shiny Pokémon kaarten: wat zijn het en hoe trek je ze?

Shiny Pokémon kaarten. Voor sommigen gewoon mooi om naar te kijken, voor anderen een levensgrote obsessie. Het valt niet te ontkennen dat shiny Pokémon kaarten ongekend populair zijn bij zowel… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart

Pokedex