Hero

De duurste Pokémon kaart

×
Ga terug naar het overzicht

Wat is de duurste Pokémon kaart? De 10 meest waardevolle Pokémon kaarten ooit hebben wij in dit blog op een rijtje gezet. Dat Pokémon kaarten heel veel waard kunnen zijn is niets nieuws. Een vraag die vele liefhebbers en verzamelaars hebben: hoe weet ik wat een waardevolle Pokémon kaart is en hoeveel zijn mijn kaarten waard? Er zijn namelijk veel waardevolle Pokémon kaarten, tot soms wel honderduizenden euro’s per kaart! We leggen je eerst uit hoe de waarde van een Pokémon kaart wordt bepaald.

Hoe wordt de waarde van Pokémon kaarten bepaald?

Om de waarde van een Pokémon kaart te bepalen is belangrijk uit welke generatie de kaart komt – hoe ouder, hoe beter. Ten tweede is de conditie van de kaart belangrijk. De conditie van Pokémon kaarten wordt uitgedrukt in een PSA-score tussen 1 en 10. Hoe hoger deze score, hoe beter de conditie van de kaart en meer de kaart waard is. Ten derde is de zeldzaamheid van de kaart van invloed op de waarde; hierin bestaan drie klassen: common (rondje), uncommon (ruitje) en rare (sterretje). En ook de taal van de kaart heeft invloed op de waarde. Engelse en Japanse kaarten zijn het meest waard. Nederlandse kaarten zijn bijv. een stuk minder waard omdat er minder vraag naar is. En dan zijn er nog een aantal bijzonderheden die de waarde van een Pokémon kaart drastisch kunnen beïnvloeden: glimmende kaarten (holo), omgekeerd glimmende kaarten (reverse-holo), schaduwloze kaarten (shadowless), toernooikaarten (stadium cards), foute kaarten (error cards) speciale edities en meer. Ook zijn sommige series simpelweg meer gewild dan andere. Hoe zeldzamer de kaart is en hoe gewilder de serie, hoe duurder de kaarten. Wij zetten de 10 duurste Pokémon kaarten ter wereld hieronder op een rij!

Wat zijn de 10 duurste Pokémon kaarten?!

Nu je weet hoe de waarde van een kaart wordt bepaald, kunnen we op zoek naar de duurste Pokémon kaarten ter wereld. Hou je vast, want er zijn kaarten bij die voor bizarre bedragen worden verkocht. Er zijn maar weinig verzamelaars ter wereld die een van deze zeldzame kaarten in bezit hebben. Hieronder vind je de 10 duurste Pokémon kaarten ooit.

10. Tropical Wind 1999 – $65.100

We beginnen deze top 10 duurste Pokémon kaarten met een kaart uit 1999. Dit is trouwens iets wat je vaker gaat opvallen, de duurste kaarten zijn vaak ook oudere kaarten die rond 1999 zijn uitgekomen. Er is veel wat deze kaart bijzonder maakt. De Pokémon kaart is uitgebracht tijdens een Tropical Mega Battle toernooi en heeft een geweldige cartoonachtige afbeelding van Psyduck en Jigglypuff. Er zijn maar negen kopieën bekend van de Tropical Wind kaart wat het een bijzonder zeldzame kaart maakt. Zeven van de negen kaarten hebben een andere taal en twee hebben een speciaal design gericht op het wereldkampioenschap zelf. Deze kaart in PSA Gem Mint 10 conditie is in 2020 geveild voor $65.100.

10 Tropical Wind

9. Number 1 Trainer Super Secret Battle 1999- $90.000

Je ziet het goed, dit is wederom een trainer kaart. Normaal gesproken zijn trainer kaarten niet veel waard, dit is een uitzondering. Deze kaart komt ook uit 1999 en kon destijds gewonnen worden bij de deelname aan de regionale competities in Japan van de Pokémon Trading Card Game. Op de art-work is een Mewtwo te herkennen. Momenteel zijn er 8 kaarten bekend in de wereld die verkeren in een perfecte conditie PSA-10. Hierdoor is deze kaart bijna een ton waard: zo’n $90.000.

Number 1 Trainer Super Secret Battle

8. Pokémon World Championship Promo Number 2 Trainer – $97.425

Deze trainer kaart is ook een kaart die gewonnen kon worden. Dit is toch wel de rode draad in alle zeldzame en dure trainer kaarten. Wanneer een kaart alleen gewonnen kan worden is er een beperkte oplage beschikbaar. Deze No. 2 Trainer kaart kon gewonnen worden tijdens het wereldkampioenschap in 2006. De kaart gelde ook meteen als een deelname ticket voor het TCG kampioenschap het volgende jaar. Wil je deze kaart aan jouw verzameling toevoegen? Dan betaal je er minimaal zo’n $97.425 voor. Op de kaart is een blije Pikachu te zien die een zilveren beker omhoog houdt voor de 2e plek.

Pokémon World Championship Promo Number 2 Trainer

7. Lugia 1st Edition Neo Genesis – $144.300

Op de zevende plek staat een prachtige kaart van de zeldzame Pokémon Lugia. Deze 1st edition kaart was verkrijgbaar in de Neo Genesis set uit 2000. Als mascotte van het spel Pokemon Silver dat in 1999 uitkwam is Lugia nog altijd razend populair. Ook in de animatieserie komt deze tegenhanger van Ho-Oh vaak voorbij. Er zijn wereldwijd 40 kaarten bekend die in een goede staat verkeren. Wil jij deze Lugia kaart aan de verzameling toevoegen? Reken dan op een waarde van $144.300.

duurste pokemon kaarten ter wereld - 7 Lugia 1st edition neo genesis

6. Kangaskhan Holo Family Event Trophy Card – $150.000

Deze Family Event Trophy Card is uitgegeven in 1998 tijdens een toernooi in Japan en er zijn maar 11 officiële kopieën bekend in de wereld. De kaart werd gegeven aan een ouder en kind die samen een bepaald aantal overwinningen haalden. Op de artwork staat natuurlijk Kangaskhan met baby Kangaskhan. De waarde? $150.000.

duurste pokemon kaarten 6 - Kangaskhan Holo Family Event Trophy

5. Ishihara GX Promo – $247.230,-

Deze speciale kaart is de eerste kaart in de top tien die meer dan 2 ton waard is – $247.230! Wat opvalt is dat er geen Pokémon centraal staat in deze kaart. In deze opvallende GX kaart staat de CEO van Pokemon ‘Tsunekazu Ishihare’ afgebeeld. Deze kaart is gemaakt ter ere van de verjaardag van de CEO van het bedrijf en werd uitgedeeld onder het personeel tijdens het verjaardagsfeest. Er is niet precies bekend hoeveel van deze kaarten in omloop zijn. De schattingen lopen uiteen van 20 tot 75 kaarten. Details van de kaart zijn de handtekening van Ishihara en een Rotom rechts op de kaart.

5 Ishihara GX Promo

4. Blastoise Wizard of the Coast Galaxy Star Holo – $360.000

Dit is ook een zeer bijzondere kaart in deze lijst. Deze Blastoise Galaxy Star Holo kaart is gemaakt door Wizards of the Coast in 1998 als een concept kaart voor Nintendo. Deze kaart is nooit bedoelt voor de consument en werd als voorbeeld gebruikt om een idee te geven hoe de Engelstalige kaarten eruit moesten zien. Hierdoor zijn er slechts 2 van gemaakt. Of het hiermee een officiële Pokémon kaart is valt te betwisten. De waarde liegt er daarnaast zeker niet om, deze Blastoise kaart is $360.000 waard.

4 Blastoise Wizard of the Coast Galaxy Star Holo

3. Charizard First Edition Shadowless – $420.000

Charizard, wie kent hem niet. Onze vuurspuwende gevleugelde vriend is altijd een gewilde kaart in iedere set waar hij in voorkomt. Maar omdat deze Charizard kaart bijna een mythe is geworden, is ook de vraag naar de kaart gigantisch. Dit was de eerste holografische kaart die ooit werd uitgegeven en is een van de meest gewilde kaarten onder verzamelaars. Deze kaart is zo zeldzaam omdat de eerste uitgave zonder de schaduw onder de afbeelding werd uitgebracht. Als je er een in perfecte staat hebt (PSA-10), heb je een zeer waardevolle Pokémon kaart in handen – deze kan namelijk tot wel $420.000 waard zijn. Precies, je kan er in Nederland een complete woning voor kopen. Iedere verzamelaar zal deze kaart kennen.

 3 Charizard First Edition Shadowless

2. Number Trophy Pikachu – $700.000

De Number Trophy Cards werden uitgegeven aan de eerste, tweede en derde plekken op de verschillende kampioenschappen in de vroege jaren van het kaartspel. De Number Trophy Cards van de wereldkampioenschappen zijn het meest waardevol – zeker die uit 1997 en 1999. De duurste van alle Number Trophy Cards is de Trophy Pikachu Gold Card voor de eerste plek in 1997, waarop een lachende Pikachu triomfantelijk een beker in de lucht houdt. Deze kaart is ongeveer $700.000 waard. De Trophy Pikachu Silver Card voor de tweede plek is te krijgen voor de helft daarvan, een slordige $370.000. Ga er nu maar even goed voor zitten, want dit zijn nog niet de duurste Pokémon kaarten die er zijn. Zit je goed? Dan gaan we nu door naar de allerduurste kaart ooit.

2 Number Trophy Pikachu

1. Illustrator Pikachu – $5.300.000

Val niet van je stoel af, want dit is hem dan. De allerduurste Pokémon kaart ter wereld: de Illustrator Pikachu Card. Er zijn 39 Illustrator Pikachu Cards uitgegeven in 1998, waar nog maar tien kopieën van bekend zijn. De kaarten werden uitgereikt aan 39 mensen die hebben gewonnen in een illustratiewedstrijd en de artwork op de Illustrator Pikachu is van Atsuko Nishida; de bedenker en tekenaar van Pikachu zelf. Van deze kaart zijn er een paar te vinden in MT 9 en MT 7 conditie. Een PSA MT 9 versie van deze kaart is te krijgen voor zo’n $900.00. Er is één kaart op de wereld die in de perfecte PSA Gem Mint 10 conditie verkeerd. De YouTuber Logan Paul heeft deze kaart in 2022 gekocht voor $5.300.000! Je leest het goed, een ruime 5 miljoen dollar is voor deze kaart afgetikt. Hiermee is dit met afstand de duurste Pokémon kaart ooit.

duurste pokemon kaart ooit - 1 Illustrator Pikachu

Jouw Pokémon kaarten verkopen?

Heb jij op zolder nog oude Pokémon kaarten liggen die je niet meer gebruikt? Verkoop ze aan ons en je krijgt een eerlijke prijs voor je Pokémon kaarten. Dan kun je alvast beginnen met sparen voor die Illustrator Pikachu kaart.

Ik wil mijn Pokémon kaarten verkopen

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Wat is de waarde van Pokémon kaarten uit 1995?

Als echte fan weet je waarschijnlijk wel dat Pokémon kaarten uit 1995 een hoge waarde hebben. De waarde bepalen van Pokémon kaarten is best lastig. Er zijn meerdere factoren die… Bekijk dit bericht

Pokémon Crown Zenith: alles wat je moet weten over de nieuwe set.

Pokémon Crown Zenith: de laatste Sword & Shield set De nieuwste Sword & Shield set: Crown Zenith is op 20 januari 2023 gelanceerd door Pokémon TCG. Dit is de laatste… Bekijk dit bericht

Pokémon Celebrations: 10 meest waardevolle kaarten

Met Pokémon Celebrations viert Pokémon het 25 jaar bestaan van de franchise. Deze Pokémon Celebrations set bevat (hoe toepasselijk) 25 kaarten. Dit is weinig in vergelijking met andere sets. Hierdoor… Bekijk dit bericht

Hoe werkt PSA Pokémon kaart graden?

PSA Pokémon kaart graden is iets wat je waarschijnlijk vaak hoort als je bezig bent met handelen in Pokémon kaarten. Maar misschien weet je niet zeker wat een PSA grading… Bekijk dit bericht

Alles wat je wilt weten over McDonalds Pokémon kaarten

Als echte Pokémon liefhebber, heb je vast wel eens gehoord van McDonalds Pokémon kaarten. Ter ere van het recente 25e jubileum van Pokémon waren deze klassiekers weer teruggekomen in de… Bekijk dit bericht

Japanse Pokémon kaarten: waar koop je ze?

Zelfs als je geen Japans kunt lezen, kun je gefascineerd raken door Japanse Pokémon kaarten. Japanse Pokémon kaarten verschillen van de Engelse op een aantal verrassende manieren. Ook kan de… Bekijk dit bericht

Grote Pokémon kaart: alles wat je wilt weten

Een grote Pokémon kaart lijkt eigenlijk in alles op een normale kaart. Maar dan een stuk groter. En groter is altijd beter, toch? Spoiler alert: een Pokémon grote kaart is… Bekijk dit bericht

Gouden Pokémon kaarten

Gouden Pokémon kaarten, ook wel Metal Pokemon cards, zijn de nieuwste trend op het gebied van Pokémon kaarten. Vooral de vergulde kaarten zijn erg populair. Of het nu de klassieke… Bekijk dit bericht

Alle Pokémon Booster Boxen op een rij

Een Pokémon Booster Box is de ultieme aankoop voor iedere Pokémon kaarten verzamelaar. In zo’n glorieuze box zitten namelijk maar liefst 36(!) booster packs. Dat betekent 360 Pokémon kaarten in… Bekijk dit bericht

Alles wat je wilt weten over Shiny Pokémon kaarten: wat zijn het en hoe trek je ze?

Shiny Pokémon kaarten. Voor sommigen gewoon mooi om naar te kijken, voor anderen een levensgrote obsessie. Het valt niet te ontkennen dat shiny Pokémon kaarten ongekend populair zijn bij zowel… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart

Pokedex