Hero

Dit zijn alle Pokémon starters van alle regio’s

×
Ga terug naar het overzicht

Dit zijn alle Pokémon starters van alle regio’s

Het spel is pas echt gestart, zodra je je eerste Pokémon hebt. Als trainer moet je eerst een Pokémon kiezen waarmee je avontuur start. Je kunt kiezen uit 3 typen Pokémon: water, gras en vuur. Iedere Pokémon heeft zijn/ haar sterktes tegenover andere Pokémon. Water Pokémon zijn bijvoorbeeld niet bestand tegen gras Pokémon.

Het spel werkt dus met het “steen, papier, schaar” principe. Jouw starter Pokémon zal zeer waarschijnlijk uitgroeien tot een van je sterkste Pokémon en misschien raak je zelfs aan hem/ haar gehecht na talloze gevechten tegen Gymleaders en willekeurige voorbijgangers. Iedere generatie heeft andere Pokémon waarmee je kunt starten. In dit blog kun je lezen over alle starter Pokémon uit iedere regio.

De starters Pokémon uit Kanto

Het is allemaal begonnen met de Pokémon uit de Kanto regio. Je moet een Pokémon ophalen bij Professor Oak. Je kunt kiezen tussen de volgende Pokémon: Bulbasaur (gras), Charmander (vuur), Squirtle (water). De keuze die je uiteindelijk maakt, heeft effect op de rest van het spel. Dit komt doordat de legendarische Pokémon verschijnen op basis van de gekozen starter Pokémon. Suicune komt bijvoorbeeld voor in het spel als je kiest voor Charmander.

Johto region

In de generaties van Pokémon Silver, Heartgold en Soulsilver kun je kiezen voor weer andere Pokémon. Hier heb je de keuze uit Chikorita (gras), Cyndaquil (vuur) en Totodile (water). Aan het begin van het spel moet je een dief vangen die een Pokémon heeft gestolen van professor Oak. Vervolgens zal de speler de dief moeten zoeken om de Pokémon terug te krijgen. Vanaf dit punt zal de dief jouw rivaal zijn voor de rest van het spel.

Hoen Region

Hoen Region staat bekend om weer een nieuwe generatie Pokémon en heeft betrekking tot de volgende spellen: Pokémon Emerald, Ruby and Sapphire, Omega Ruby en Alpha Sapphire. De nieuwe professor in dit spel heet professor Birch. De Pokémon die je in deze generatie kunt kiezen zijn: Treecko (gras), Torchic (vuur) en Mudkip (water). In het spel heb je een andere rivaal, welke in het begin de zoon of dochter is van professor Birch. Later in het spel is je rivaal Wally. Zonder hem te verslaan kun je niet verder naar Victory road.

Sinnoh Region

Deze generatie Pokémon is speelbaar op Pokémon Diamond and Pearl. Je kunt, nadat je bent aangevallen door twee Starly, kiezen voor de volgende Pokémon: Tirtwig (gras), Chimchar (vuur) en Piplup. Barry (je rivaal in het spel) heeft de Pokémon die zeer effectief is tegen de jouwe: als jij Chimchar hebt gekozen heeft Barry dus Piplup. Lucas of Dawn zal de Pokémon hebben die zeer effectief is tegen de gekozen Pokémon van Barry.

Dit betekent dus dat als Barry Piplup heeft, dat Lucas/ Dawn Turtwig heeft. Ook kun je deze starter Pokémon spelen in Pokémon Platinum en in Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire. Ten slotte kun je deze Pokémon ook nog eens vangen in Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon. In dit spel kun je ze vangen op het Island Scan op Ula’ula Island.

Unova Region

In Pokémon Black and White laat Professor Juniper samen met de moeder van de speler een cadeau achter in Nuvema Town. In dit cadeau zitten 3 starter Pokémon die je kunt kiezen voor jouw avontuur. Dit zijn de Pokémon: Snivy (gras), Tepig (vuur) en Oshawott (water). Cheren, de vriend van de speler, zal het type Pokémon kiezen die effectief is tegen jouw type Pokémon. Bianca (je andere vriend) zal de Pokémon kiezen die in het nadeel is tegen jouw Pokémon.

De keuze van starter Pokémon heeft ook invloed op de Gym Leaders die je in het begin zult tegenkomen. Als je bijvoorbeeld kiest voor Snivy, dan zul je moeten vechten tegen gymleader Chili die enkel vuurtypen heeft. De eerste gymbattle die je hebt is tegen een gymleader met Pokémon die in het nadeel is tegen de jouwe. In Pokémon Black 2 en White 2 neemt Bianca de starter Pokémon mee naar Aspertia City en kun je kiezen voor een van de starter Pokémon. In Omega Ruby en Alpha Sapphire, kun je een van deze starter Pokémon krijgen door Professor Birch te helpen, nadat hij wordt achtervolgd door een Machoke op Route 101. Ten slotte kun je de geëvolueerde vormen vangen in Pokémon Sun and Moon op het eiland “Island Scan”.

Kalos region

In Pokémon X and Y kun jij, Shauna en Serena of Calem een starter Pokémon kiezen in Aquacorde Town. Jouw vriend, Shauna zal de Pokémon kiezen die in het nadeel is tegen jouw Pokémon, terwijl Serena degene ontvangt die juist effectief is tegen jouw starter Pokémon. De keuze van de starter Pokémon zal effect hebben op welke Pokémon je gaat ruilen met Shauna, zodra je in de Hall of Fame komt.

Je krijgt dan een ei waarin de niet geëvolueerde vorm zit van haar starter Pokémon. De starter Pokémon die je kunt kiezen in dit spel zijn Chespin (gras), Fennekin (vuur) en Froakie (water). Net als in Kanto zal de starter Pokémon effect hebben op welke legendarische Pokémon die zullen verschijnen in het spel. Deze Pokémon verschijnen in het spel nadat je de Pokémon League hebt verslagen en kun je vangen in Kalos. Als je kiest voor Chespin (gras) dan zal Articuno verschijnen. Kies je voor Fennekin (vuur) dan kun je Zapdos vangen en ten slotte kun je Moltres vangen als je Froakie hebt gekozen. In Pokémon Sun and Moon (de volgende generatie) kun je de laatste vormen van deze starter Pokémon vinden op Island Scan.

Alola region

In Pokémon Sun and Moon kun je in Iki Town een starter Pokémon kiezen van Professor Kukui. Je vriend in het spel, Hau, zal de Pokémon kiezen die in het nadeel is tegen de jouwe, terwijl Teacher Emily juist een Pokémon kiest die effectief is tegen jouw Pokémon. De Pokémon die je kunt kiezen in dit spel zijn Rowlet (gras), Litten (vuur) en Popplio (water).

Tijdens de Champion and Title Defense Battle zul je moeten vechten tegen professor Kukui die de laatst geëvolueerde vorm heeft van de Pokémon die een voordeel heeft op jouw starter Pokémon. In Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon zul je juist moeten vechten tegen een vol geëvolueerde Kanto starter van hetzelfde type is als jouw starter Pokémon. Als jij dus Rowlet kiest aan het begin van het spel dan heeft hij tijdens de Champion and Title Defense Battle een Mega Venusaur.

Galar region

In Pokémon Sword and Shield kun je kiezen tussen de Pokémon Grookay (gras), Scortbunny (vuur) en Sobbie (water). Je vriend Hop heeft een starter Pokémon die in het nadeel is op jouw starter Pokémon en zal in de laatst geëvolueerde vorm tegen je vechten in de Championship match.

Pokémon starters in Pokémon Go

In Pokémon Go verschijnen aan het begin van het spel Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Als je gaat vechten tegen deze Pokémon en je vangt deze, dan zullen de andere starter Pokémon verdwijnen. Als je ervoor kiest om de Pokémon niet te vangen, en je dus wegloopt, dan zullen zij op een andere locatie verschijnen. Als je 4 keer wegloopt van een starter Pokémon dan zal Pikachu verschijnen.

Nieuwe Pokémon kaarten kopen?

Wil je nieuwe Pokémon kaarten kopen? Klik dan op onderstaande knop en koop de nieuwste Pokémon kaarten.

Pokémon kaarten kopen

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Introductie nieuw type Pokémon kaart in expansie Fusion Strike Sword & Shield!

12 november 2021 komt de 8e expansie van Sword & Shield Series uit: Fusion Strike. Dat betekent meer dan 260 nieuwe kaarten, met daarbij de introductie van de Fusion Strike… Bekijk dit bericht

Top 10 grootste Pokémon

Na een blog over de 10 kleinste Pokémon is het niet meer dan logisch om nu ook te kijken naar de 10 grootste Pokémon. Gek genoeg was dit iets lastiger om uit te zoeken, maar om deze lijst te… Bekijk dit bericht

Top 10 kleinste Pokémon

Toen Pokémon nog maar net begon, in 1996, waren er nog maar 151 Pokémon. Een paar decennia later zijn dit er maar liefst 898. Al die jaren zijn we continu… Bekijk dit bericht

Vier 25 jaar Pokémon met classic TCG expansie Celebrations

Het jaar 2021 is een speciaal jaar voor Pokémon, namelijk de viering van het 25-jarig bestaan! En dat is dan ook precies wat in de nieuwste Pokémon kaarten uitbreiding Celebrations… Bekijk dit bericht

Alles wat je wil weten over Pokémon Unite

Pokémon Unite is er dan eindelijk! Net als alle andere Pokémon fans hebben wij hier lang naar uitgekeken. Samen met je vrienden kun je nu onvergetelijke gevechten aangaan met coole… Bekijk dit bericht

Nieuwe Pokémon kaarten expansie: Sword & Shield Evolving Skies!

We hebben er even op moeten wachten, maar na Sword & Shield Shilling Reign is vanaf 27 augustus 2021 de nieuwe Pokémon TCG Expansion Evolving Skies beschikbaar. Ook deze is… Bekijk dit bericht

Sword & Shield – Chilling Reign Pokémon kaarten expansie!

Op 18 juni 2021 komt er weer een nieuwe expansie van de Pokémon kaarten Sword & Shield collectie uit. Dit keer gaat het om Chilling Reign, de opvolger van Sword… Bekijk dit bericht

Wat is Pokémon Planet?

Ben je gek op Pokémon games en nog niet (zo) bekend met Pokémon Planet? Dan zit je goed in dit artikel. We vertellen je meer over deze online game met… Bekijk dit bericht

Wat is Pokémon kaarten graden en welke grades zijn er?

Zelf de waarde en staat van je Pokémon kaarten bepalen is vaak geen gemakkelijke klus. Daarom kun je je Pokémon kaarten laten graden door professionals. Hierbij kijken zij naar de… Bekijk dit bericht

Tip: dit zijn de beste Pokémon games online!

Gek op Pokémon én online gamen? Dan is dit artikel the place to be. We zetten de beste online Pokémon games voor je op een rijtje. Van online TCG tot… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart