Hero

Dit zijn alle Pokémon films

×
Ga terug naar het overzicht

Als je van Pokémon houdt, dan moet je ook wel een aantal (misschien zelfs alle) Pokémon films hebben gezien. We hebben allemaal wel de spellen gespeeld en de serie gekeken, maar heb je ook alle Pokémon films gezien? Nee? Dan kun je deze blog gebruiken om ze allemaal te zien.

In deze blog staat een mooie lijst met alle Pokémon films en we vertellen je gelijk waar de film over gaat, wanneer de film is uitgebracht en hoe de film wordt beoordeeld. Wist je dat de eerste film al in 1998 is uitgebracht? En dat ze nog steeds actief films maken? Zo was de laatste film die is uitgebracht in 2020, maar genoeg spoilers van deze lijst laten we beginnen met de eerste Pokémon film.

Disclaimer: Voor de beoordeling gebruiken we de cijfers van IMDB.
De release datum is de datum dat de film voor het eerst is uitgebracht in Japan.
Om zo min mogelijk spoiler te geven kan de beschrijving een beetje vaag overkomen.

Mewtwo tegen Mew

De eerste Pokémon film is Pokémon The First Movie: Mewtwo Strikes Back. De film gaat over een groepje wetenschappers die de taak hebben gekregen om de beste Pokémon allertijden te klonen. Dit lukt, alleen de kloon van de Pokémon is een zuurpruim en het niet eens met het doel van zijn creatie. Ash en zijn vrienden hebben de taak gekregen om de rust terug te krijgen in de wereld.

Release datum: 18 juli 1998
Beoordeling: 6.3/10
Lengte: 75 minuten

Op Eigen Kracht

De tweede Pokémon film is Pokémon The Movie 2000: The Power of One. Ash en zijn vrienden moeten opzoek gaan naar een vuur bol, ijs bol en bliksem bol om de balans op de Orange Islands te herstellen. En geloof het of niet zelfs Team Rocket schiet te hulp.

Release datum: 17 juli 1999
Beoordeling: 6.1/10
Lengte: 82 minuten

In de greep van de Unown

De derde Pokémon film is Pokémon 3: The Movie – Spell of the Unown. Een professor is op zoek naar zeldzame Pokémon. In zijn zoektocht naar zeldzame Pokémon wordt hij opgeslokt door een hiëroglief Pokémon. Zijn dochter is bezorgd en gaat opzoek naar haar vader.

Release datum: 8 juli 2000
Beoordeling: 5.9/10
Lengte: 74 minuten

Pokémon 4Ever: Celebi, Stem van het Woud

De vierde Pokémon film is Pokémon 4Ever – Celebi: Voice of the Forest. De mythische Pokémon Celebi wordt geforceerd om het bos te verwoesten door een Jager. Ash en zijn vrienden proberen dit te stoppen.

Release datum: 7 juli 2001
Beoordeling: 5.8/10
Lengte: 75 minuten

Helden, Latias en Latios

De vijfde Pokémon film is Pokémon Heroes: Latios and Latias. Twee dieven krijgen een oud wapen in bezit. Dit wapen is gemaakt om de kanalenstad Altamore te beschermen. Ash en zijn vrienden proberen de dieven te stoppen.

Release datum: 13 juli 2002
Beoordeling: 6.2/10
Lengte: 72 minuten

Jirachi, Droomtovenaar

De zesde Pokémon film is Pokémon: Jirachi – Wish Maker. Een goochelaar probeert de krachten te gebruiken van de Millennium Comet om de legendatische Pokémon te ontwaken.

Release datum: 19 juli 2003
Beoordeling: 5.8/10
Lengte: 81 minuten

Doel Deoxys

De zevende Pokémon film is Pokémon: Destiny Deoxys. Er zit een dodelijke Pokémon vast in een komeet. Deze komeet slaat in, vlak naast een high-tech stad, waardoor de Pokémon vrij komt. Ash en zijn vrienden zijn uitgerekend in deze stad aanwezig en gaan opzoek.

Release datum: 17 juli 2004
Beoordeling: 6.1/10
Lengte: 100 minuten

Lucario en het Mysterie van Mew

De achtste Pokémon film is Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew. Pikachu wordt gebracht naar de Tree of Beginnings door de speelse Mew. Ash en zijn vrienden worden naar dezelfde boom gebracht door Lucario, een Pokémon die wil weten waarom hij is bedrogen door zijn meesters.

Release datum: 16 juli 2005
Beoordeling: 6.9/10
Lengte: 101 minuten

Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee

De negende Pokémon film is Pokémon Ranger and the Temple of the Sea. Ash en zijn vrienden moeten de Prince of the Sea, Manaphy, beschermen. Die wordt bedreigd door de gemene piraat Phantom. Ash en zijn vrienden helpen Manaphy om terug te keren naar de Sea Temple.

Release datum: 15 juli 2006
Beoordeling: 6.0/10
Lengte: 107 minuten

De Opkomst van Darkrai

De tiende Pokémon film is Pokémon: The Rise of Darkrai. Ash en zijn vrienden komen aan in een idyllisch dorpje toen ze onderweg waren naar hun volgende Pokémon contest. In het dorpje ontstaat chaos door twee Pokémon goden (Palkia en Dialga) en de komst van een mysterieuze en dodelijke Pokémon: Darkrai.

Release datum: 14 juli 2007
Beoordeling: 6.5/10
Lengte: 90 minuten

Giratina en de Krijger van de Lucht

De 11e Pokémon film is Pokémon: Giratina & Sky Warrior. Een nieuwe Pokémon komt tevoorschijn en hij blijkt de krachten te hebben om parallelle dimensies te creëren. Ash en zijn vrienden moeten een mysterieuze vreemde stoppen, omdat hij de krachten van deze Pokémon wil misbruiken.

Release datum: 19 juli 2008
Beoordeling: 6.1/10
Lengte: 96 minuten

Arceus en het Juweel des Levens

De 12e Pokémon film is Pokémon: Arceus and the Jewel of Life. Ash en zijn vrienden moeten terug in de tijd om de woede van Arceus te herstellen. Arceus is de maker van de wereld en hij is boos op de bevolking, omdat de Jewel of Life is gestolen.

Release datum: 18 juli 2009
Beoordeling: 6.4/10
Lengte: 94 minuten

Zoroark, Meester der Illusie

De 13e Pokémon film is Pokémon: Zoroark: Master of Illusions. Een hebberige media baas is op jacht naar een Celebi, hij wil de Pokémon vangen voor kwade doeleinden. Hij maakt hierbij misbruik van de gedaante verwisselende Pokémon Zoroark.

Release datum: 10 juli 2010
Beoordeling: 6.2/10
Lengte: 95 minuten

Wit, Victini en Zekrom & Zwart, Victini en Reshiram

De 14e Pokémon film bestaat eigenlijk uit twee films: Pokémon the Movie: Black—Victini and Reshiram and White—Victini and Zekrom. Beide hebben hetzelfde verhaal, het enige verschil is dat in Pokémon White de Pokémon Zekrom in het verhaal komt en bij Black de Pokémon Reshiram. Beide Pokémon zorgen voor een iets verschillend verhaal.

In de film kan Victini de stad niet verlaten. Een vastberaden inwoner van het dorp is op een missie om het dorp te herstellen.

Release datum: 16 juli 2011
Beoordeling: 5.7
Lengte: Beide films duren 92 minuten

Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid

De 15e Pokémon film is Pokémon the Movie: Kyurem vs. the Sword of Justice. Een ijverige Pokémon Keldeo maakt de krachtige Pokémon Kyurem woest. Ash en zijn vrienden proberen om de sterke Kyurem tegen te houden.

Release datum: 14 juli 2012
Beoordeling: 5.6/10
Lengte: 71 minuten

Genesect en de Ontwaakte Legende

De 16e Pokémon film is Pokémon the Movie: Genesect and the Legend Awakened. Ash, Pikachu en (je raad het al) zijn vrienden moeten Mewtwo en een groep Genesect stoppen voordat ze hele stad verwoesten.

Release datum: 13 juli 2013
Beoordeling: 5.5/10
Lengte: 72 minuten

Diancie en de Cocoon der Vernietiging

De 17e film is Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction. Ash en (wij kunnen er ook niks aan doen) zijn vrienden beschermen Diancie en Xerneas in hun missie om een hartvormige diamant te maken om hun thuis te redden.

Release datum: 19 juli 2014
Beoordeling: 5.6
Lengte: 77 minuten

Hoopa en de Strijd der Tijden!

De 18e film is Pokémon the Movie: Hoopa and the Clash of Ages. Wanneer Ash, Pikachu en hun vrienden een woestijnstad aan zee bezoeken, ontmoeten ze de mythische Pokémon Hoopa, die via zijn magische ring dingen kan oproepen, waaronder mensen en Pokémon. Er dreigt weer gevaar te komen en ze moeten dit stoppen.

Release datum: 18 juli 2015
Beoordeling: 6.0/10
Lengte: 78 minuten

Volcanion en de Mechanische Magearna

De 19e film is Pokémon the Movie: Volcanion and the Mechanical Marvel. Een mystieke Pokémon Volcanion heft de hulp nodig van Ash om The Azoth Kingdom te redden.

Release datum: 16 juli 2016
Beoordeling: 6.0/10
Lengte: 95 minuten

Ik Kies Jou!

De 20e film Pokémon the Movie: I Choose You! Ash Ketchum is begonnen aan zijn avontuur om de nieuwe Pokémon Master te worden. Samen met Pikachu begint hij aan zijn avontuur.

Release datum: 6 juli 2017
Beoordeling: 6.3/10
Lengte: 97 minuten

Onze Kracht

De 21e film is Pokémon the Movie: The Power of Us. Ash ontmoet vijf inwoners van Fula City. Samen moeten ze de stad redden van de verschillende bedreigingen van het jaarlijkse Wind Festival.

Release datum: 13 juli 2018
Beoordeling: 6.3/10                                          
Lengte: 100 minuten

Detective Pikachu

De 22e film is Detective Pikachu. Dit is de eerste live-action film in de Pokémon serie. De film gaat over een wereld waar mensen Pokémon verzamelen en met elkaar vechten. Een jongen komt een slimme en pratende Pikachu tegen die detective wil worden.

Release datum: 3 mei 2019
Beoordeling: 6.6/10
Lengte: 104 minuten

Mewtwo Slaat Terug Evolutie

De 23e film is Pokémon: Mewtwo Strikes Back—Evolution. Deze film is een remake van de eerste Pokémon film.

Release datum: 12 juli 2019
Beoordeling: 5.7/10
Lengte: 98 minuten

De Geheimen van de Jungle

De 24e film is Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle. In de film volgen we het verhaal van Koko. Koko is een jongen die is opgevoed door Pokémon. In het verhaal zien een nieuwe band vormen tussen mens en Pokémon.

Release datum: 25 december 2020
Beoordeling: 6.6/10
Lengte: 100 minuten

Geen Pokémon films kijken, maar wel Pokémon kaarten kopen?

Pokémon kaarten heb je wat ons betreft nooit te veel. Wil je nieuwe Pokémon kaarten kopen? Via onderstaande knop breid je je collectie uit!

Pokemon kaarten kopen

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Wat je moet weten over de Pokémon kaarten HeartGold & SoulSilver Base Set!

In generatie 4 zagen we al heel wat mooie sets Pokémon kaarten voorbij komen. Een van de laatste Series in generatie 4 is HeartGold & SoulSilver, met als main expansion… Bekijk dit bericht

Alles over Pokémon kaarten Diamond & Pearl Base Set: explore of the Sinnoh region!

Gotta catch ‘em all? Als je fan bent van Pokémon kaarten en je collectie compleet wilt maken dan mogen collectors items uit de Diamond & Pearl Base Set absoluut niet… Bekijk dit bericht

Gen4 Platinum Series Pokémon kaarten: topstukken voor TCG-spelers en collectors

Trouwe fans van Pokémon kaarten volgen de ontwikkelingen van nieuwe packages op de voet. Misschien heb je al veel nieuwe kaarten in huis, maar wil je ook wel eens die… Bekijk dit bericht

De populaire 3Gen EX Series: EX Ruby en Sapphire als eerste set The Pokémon Company

Als liefhebber van Pokémon kaarten kun je vast niet wachten tot er weer een nieuwe expansion in de schappen verschijnt. Maar de echte fans zoomen ook graag regelmatig in op… Bekijk dit bericht

Eerste generatie Pokémon kaarten: alles wat je moet weten over de originele Base Set!

Als fan van Pokémon kaarten ken je vast en zeker de populaire originals. Ze zijn afkomstig uit de Base set, de eerste main expansion set van de eerste generatie. De… Bekijk dit bericht

2e generatie Neo Genesis Pokémon kaarten: de introductie van Metal en Darkness

De twee eerste generaties Pokémon kaarten werden geproduceerd door Wizards of the Coast (voordat The Pokémon Company van Nintendo het overnam). In de packages vinden we heel wat topstukken die… Bekijk dit bericht

Dit zijn alle Pokémon films

Als je van Pokémon houdt, dan moet je ook wel een aantal (misschien zelfs alle) Pokémon films hebben gezien. We hebben allemaal wel de spellen gespeeld en de serie gekeken,… Bekijk dit bericht

Nu ook in bulk je kaarten verkopen!

Misschien heb jij al op zolder gezocht naar je oude verzameling Pokémon kaarten. Als jij ze hebt gevonden maar je weet niet wat je ermee moet, willen wij ze heel… Bekijk dit bericht

Swords & Shield Brilliant Stars uitbreiding: alles over Pokémon VSTAR en de setlist

Het hoge woord is eruit! Brilliant Stars wordt de negende en nieuwste expansie van de Sword & Shield series. In Nederland zal deze uitbreiding gelanceerd worden op 25 februari 2022.… Bekijk dit bericht

Hoeveel Pokémon kaarten zitten er in een pakje

Verzamel je Pokémon kaarten, dan wil je natuurlijk graag weten: Hoeveel Pokémon kaarten zitten er in een pakje? Het kan zijn dat je de kaarten gebruikt voor het kaartspel. Echter,… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart

Pokedex