Hero

Dit zijn alle digitale Pokémon spellen op een rijtje

×
Ga terug naar het overzicht

Dit zijn alle digitale Pokémon spellen op een rijtje

Bijna iedereen kent Pokémon. We kennen de Pokémon serie, de Pokémon films en natuurlijk de Pokémon kaarten. Maar wist je dat Pokémon eigenlijk begonnen is als een videogame!? Al in 1996 bracht Game Freak de eerste twee videospellen op de markt: ’Pocket Monsters Red and Green’. De spellen groeiden in Japan uit tot een gigantisch succes en al snel werden ze ook internationaal uitgebracht. Dit onder de naam die we ons herinneren: ‘Pokémon Red and Blue’. De naam ‘Poké-mon’ is ook simpelweg een afkorting van ‘Pocket Monsters’!

Sindsdien zijn er in samenwerking met Nintendo ontzettend veel Pokémon videogames uitgebracht. Inmiddels zijn er bijna 80 digitale Pokémon spellen te spelen! Dit inclusief spin-offs als Pokémon Go, Pokémon Stadium, Pokémon Mega en Pokémon: Let’s Go, Pikachu! De hoofdserie Pokémon videogames volgt nagenoeg dezelfde generaties als de Pokémon kaarten en is te spelen op de handheld consoles van Nintendo. Hieronder staan de verschillende titels uit de hoofdserie op een rijtje. Welke heb jij allemaal gespeeld? Welke wil je nog spelen!?

Eerste generatie (Game Boy en Game Boy Color)

De eerste spellen uit de hoofdserie waren Pokémon Red and Blue en werden uitgebracht in 1996. Dit was de eerste keer dat de wereld kennis maakte met de originele 151 Pokémon – vergeet Mew niet! Het was ook de eerste keer dat miljoenen jongeren (en volwassenen) over de hele wereld de moeilijkste keuze van hun leven moesten maken: kiezen tussen Bulbasaur, Squirtle en Charmander.

Snel op het succes van deze games volgde Pokémon Yellow: een game voor de Game Boy Color, met betere graphics en Pikachu in de hoofdrol. Ook bracht The Pokémon Company (een samenwerking tussen Game Freak, Nintendo en Creatures) spellen als Pokémon Pinball en de gigantisch populaire Pokémon Snap en Pokémon Stadium voor de Nintendo 64 op de markt. Pokémon Snap en Pokemon Stadium worden nog steeds gezien als twee van de beste spellen uit de Pokémon serie!

Tweede generatie (Game Boy Color)

De tweede generatie Pokémon spellen werd een jaar na Pokémon Yellow uitgebracht en maakte de hoge verwachtingen meer dan waar. Pokémon Silver and Gold waren een groot succes en maakten de wereld van Pokémon bijna twee keer zo groot. Er werden 100 nieuwe Pokémons toegevoegd; de Johto-regio werd toegevoegd en twee nieuwe types werden geïntroduceerd – ‘dark’ en ‘steel’. Op de covers van deze spellen staan de legendarische Pokémon Ho-Oh en Lugia.

Later werd Pokémon Crystal uitgebracht. Dit was net als Pokémon Yellow vooral een grafische upgrade. Suicune speelt de hoofdrol in dit spel; misschien wel een van de allermooiste Pokémons? Ook kreeg de wereld de spin-offs Pokémon Stadium 2 en de tamagochi-game Hey You, Pikachu! te spelen.

Derde generatie (Game Boy Advance)

De volgende generatie spellen uit de hoofdserie was Pokémon Ruby and Sapphire en werd uitgebracht op de Game Boy Advance. Ook deze derde generatie spellen bracht nieuwe Pokémons met zich mee – 135 wel te verstaan! Dit bracht het totaal in 2002 al op 386 Pokémons. Het was ook de eerste keer dat spelers 2v2-battles konden doen; zo moest je rekening houden met verschillende types tegelijk.

De Pokémon op de covers zijn Groudon (Ruby) en Kyogre (Sapphire). Later werd een update uitgebracht onder de naam Pokémon Emerald en er werden zelfs updates van Pokémon Red and Blue uitgebracht: Pokémon FireRed and LeafGreen. De meest populaire game buiten de hoofdserie was Pokémon Colosseum voor de Nintendo GameCube: de eerste 3D RPG van Pokémon.

Vierde generatie (Nintendo DS)

De vierde generatie was de eerste voor de Nintendo DS: een nieuwe handheld die een stylus (een pennetje) kon gebruiken voor de bediening. De spellen uit de hoofdserie waren Pokémon Diamond and Pearl, de update (en director’s cut) Pokémon Platinum en zelfs een update voor Gold and Silver: Pokémon HeartGold and SoulSilver.

Deze spellen hadden 107 nieuwe Pokémons en hebben de legendarische Pokémons Dialga (Diamond), Palkia (Pearl) en Giratina (Platinum) op de cover. Het waren de eerste spellen met 3D graphics en de mogelijkheid om via Wi-Fi te spelen. Ook werd er een vervolg op de succesvolle Pokémon Stadium reeks gemaakt voor de Wii: Pokémon Battle Revolution.

Vijfde generatie (Nintendo DS)

De vijfde generatie gaf ons het grootste aantal nieuwe Pokémons tot nu toe: 156 in totaal! De spellen uit de hoofdserie zijn Pokémon Black and White en Pokémon Black 2 and White 2. Er zijn in deze generatie  veel nieuwe functies toegevoegd aan het spel, nog steeds zonder al te veel te veranderen aan de basis. Neem bijvoorbeeld ‘triple battles’ en ‘rotation battles’; en ’battle tests’ waar trainers elkaar kunnen uitdagen tot een battle. Op de covers staan Reshiram (Black), Zekrom (White) en de twee vormen van Kyurem (Black 2 en White 2).

Zesde generatie (Nintendo 3DS)

De zesde generatie hoofdspellen werd uitgebracht op de Nintendo 3DS onder de naam Pokémon X and Y. In deze generatie zaten 72 nieuwe Pokémon en gaf ons het nieuwe type ‘fairy’. Ook werden upgrades van de spellen uit de derde generatie uitgebracht: Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire. Deze generatie staat echter misschien wel meer bekend om twee andere spellen: Pokkén Tournament en het veelbesproken Pokémon Go. Pokémon Go is de eerste Pokémon game voor de smartphone en wordt nog steeds over de hele wereld gespeeld.

Zevende generatie (Nintendo 3DS en Nintendo Switch)

De zevende generatie werd in 2016 uitgebracht onder de naam Pokémon Sun and Moon op de Nintendo 3DS, met nog eens 88 nieuwe Pokémons. Ook deze games hebben later een upgrade gekregen onder de naam Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon. De legendarische Pokémons op de covers zijn Solgaleo (Sun), Lunala (Moon) en de twee vormen van Necrozma (Ulta Sun en Ultra Moon). Twee jaar later zijn ook de spellen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! uitgebracht voor de laatste handheld van Nintendo: de Nintendo Switch.

Achtste generatie (Nintendo Switch)

De achtste en meest recente generatie is uitgebracht in 2019. De spellen in de hoofdserie zijn Pokémon Sword and Shield voor de Nintendo Switch. De hoofdrollen in deze games zijn weggelegd voor Zacian (Sword) en Zamazenta (Shield). In de Sword versie vecht je op het einde tegen een ‘fight’ gymleader, in de Shadow versie tegen een ‘ghost’ gymleader. En deze generatie komt met 81 nieuwe Pokémons. Dit brengt het totaal op 896 Pokémons!! Zullen er meer dan 1.000 Pokémons komen? En wat heeft de achtste generatie nog meer in petto?! Één ding weten we zeker: de wereld van Pokémon leeft nog steeds.

Verkoop je oude Pokemon Kaarten

Heb jij thuis nog een oude collectie Pokemon kaarten liggen en gebruik je ze niet meer? Verkoop ze dan aan ons en krijg een eerlijke prijs voor je kaarten.

Ik wil verkopen

Ga terug naar het overzicht

Het laatste nieuws

Shining Fates Pokémon kaarten

Pokémon Shining Fates (TCG) is een uitbreiding van de Sword & Shield Series. De expansion bevat Pokémon V, Pokémon VMAX en Shiny Pokémon kaarten. Eind 2020 werd deze collectie in… Bekijk dit bericht

Pikachu Pokémon kaarten en evoluties: welke zijn er?

De elektrische muis Pikachu is al vanaf het begin van Pokémon een grote hit, zowel in de series, films, games, fan collecties en natuurlijk op Pokémon kaarten. In dit artikel… Bekijk dit bericht

Hoe bouw je een sterk Pokémon kaarten deck?

Bij de Pokémon Trading Card Game speel je standaard met een deck van 60 kaarten, waarin je Pokémon kaarten, trainerkaarten en energiekaarten combineert. Wat zijn de Pokémon card deck rules… Bekijk dit bericht

Tips voor het netjes bewaren van je Pokémon kaarten

Je hebt nieuwe Pokémon kaarten gekocht. Ze zien er nog strak uit, en dat wil je natuurlijk zo houden! In dit artikel leggen we je daarom een aantal mogelijkheden voor… Bekijk dit bericht

Welke Pokémon energy kaarten zijn er?

Speel je met Pokémon kaarten, dan zijn energiekaarten een must! Hierbij match je het juiste type energiekaart bij de attack van een Pokémon om aan te vallen. In totaal zijn… Bekijk dit bericht

Wat zijn Tag Team Pokémon kaarten?

Meerdere Pokémon op één Pokémon kaart? Die vind je op Tag Team kaarten! Deze bevatten twee of drie Pokémon van minimaal één hetzelfde type, zoals Pikachu & Zekrom en Gengar… Bekijk dit bericht

Oude Pokémon kaarten verkopen? 3 redenen waarom je het moet doen!

Ah, Pokémon kaarten. Wie verzamelde ze vroeger niet? Eind jaren ’90 steeg de Pokémon trend de pan uit en iedereen, maar dan ook iedereen, was met Pokémon kaarten in de… Bekijk dit bericht

Losse Pokémon kaarten kopen: waar moet je op letten?

Het kopen van losse Pokémon kaarten kan handig zijn als je op zoek bent naar een specifieke Pokémon kaart. Bijvoorbeeld omdat deze goed is in het spel of om je… Bekijk dit bericht

Pokémon kaarten waarde taxeren bij PokemonKaartenVerkopen.nl

Heb jij oude Pokémon kaarten die je graag wilt verkopen? Slim, want die kunnen nog aardig wat geld waard zijn. Helaas is het vaak erg lastig om zelf te bepalen… Bekijk dit bericht

Wat is de beste Pokémon kaart ter wereld?

Als je al een tijdje het Pokémon kaartspel speelt, zal je gemerkt hebben dat de ene Pokémon kaart nu eenmaal beter is dan de andere. Je hebt je vast wel… Bekijk dit bericht

Recent ingekochte kaarten

Pokemonkaart Lugia
Pokemon kaart gekocht Abra
Gekochte pokemon kaart
Verkoop je pokemon kaart